Taşınabilir Tiny House Avantajları Nelerdir?

Konular

Taşınabilir Tiny House Avantajları Nelerdir?

Taşınabilir tiny house’lar tekerlekli, plakalı, ruhsatlı, ev konforunda araçlardır. Geleneksel evlere göre daha minimal bir alanda ve istenilen herhangi bir kara parçasında yaşamaya olanak sağlar. Genel olarak tiny house (küçük ev) olarak adlandırılan bu evler öncelikle son derece estetik mimarileri ve dört mevsime dayanıklı malzeme ve donanımlarıyla dikkat çekiyor. İçine girdikten sonra ise yepyeni bir yaşam tarzının kapıları aralanmış oluyor. Çünkü özenle tasarlanmış, her ayrıntısı akıllıca kurgulanmış, üstün kaliteli malzemelerle donatılmış bu evler doğa ile uyum içerisinde yaşamayı mümkün kılıyor.

Taşınabilir Tiny House Avantajları Nelerdir? | Mooble House

Bu yazıda sizler için taşınabilir tiny house’ların avantajlarını 5 maddede topladık. Bu yazıyı okuduktan sonra siz de taşınabilir bir tiny house sahibi olmaya karar verebilirsiniz. Kararınıza en uygun modeli seçmenize yardımcı olmak için sizleri Mooble House showroomlarında ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

5 Maddede Taşınabilir Tiny House Avantajları

1.Taşınabilir Tiny House’lar Yalın ve Minimal Yaşama Olanak Sağlar

Küçük ama özenle tasarlanmış bir alanda yaşamak, gereksiz eşyalardan arınmayı ve sadeleşmeyi gerektirir. Bu da stresi azaltır, daha az temizlik yapmanızı ve daha düzenli bir yaşam tarzı benimsemenizi sağlar. Basit ve minimalist bir yaşam tarzı, maddi yüklerden kurtulup ve daha fazla özgürlük elde etmenizin önünü de açar. Örneğin üç kişilik bir ailenin ihtiyacı olan yaşam ve uyku alanları tek bir hacim içinde toplanır ve asma kat sayesinde ayrıştırılabilir. Uzun süredir kullanmadığınız ve depolamak için ekstra alan harcadığınız eşyalarınızı elden çıkarmanızı sağlar. Size ve ailenize daha ferah bir yaşam alanı açılır.

2. Taşınabilir Tiny House’lar Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarmanız İçin Fırsat Sunar

Sınırlı bir alanı en verimli şekilde kullanmak yaratıcılık gerektirir. Taşınabilir tiny house’da yaşamaya başlayınca yaratıcılığınızı kullanabilir ve evinizi ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize göre düzenleyebilirsiniz. Taşınabilir tiny house'lar, daha büyük bir evde yapamayacağınız benzersiz ve özgün tasarım özellikleri sunar. Bu sayede eviniz hiç kimsenin evine benzemez, sadece sizin tarzınızı yansıtır. Üstelik evinizi taşıdığınız her yeni lokasyonda doğanın olanaklarına göre yepyeni fikirler üretmenize olanak sağlar. Örneğin zeytin ağaçlarının arasında yaşamaya başlarsanız, zeytin yağı üretimi konusunda düşünmeye başlar, nasıl üretildiğini merak eder, en iyi zeytinyağına ulaşmak için araştırma yapmaya başlarsınız. Kim bilir belki de kendi zeytinyağınızı kendiniz üretirsiniz.

3. Taşınabilir Tiny House’lar Sayesinde Sürdürülebilir Bir Yaşam Mümkündür

Taşınabilir tiny house'lar, çevre dostu bir yaşam tarzını teşvik eder. Küçük boyutları, kaynakların tasarruflu kullanılmasını sağlar. Taşınabilir tiny house’lar şaseleri üzerinde üretildiği ve tekerlekli oldukları için doğaya herhangi kalıcı bir hasar vermez. Ayrıca, daha küçük bir alanı ısıtmak veya soğutmak için daha az enerjiye ihtiyaç duyulur. Bazı taşınabilir tiny house'lar, güneş panelleri ve yağmur suyu toplama sistemleri gibi özelliklere de sahiptir.

Taşınabilir tiny house yaşamına geçiş yaparak karbon ayak izinizi azaltabilir, gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya bırakmaya aracılık edebilirsiniz. Çok katlı şehir yaşamından müstakil yaşam kurgusuna geçerken çevrenizdeki insanları da etkileyerek çevreci bir yaşamı teşvik edebilirsiniz. Üstelik yeni yazacağınız yaşam öykünüz pek çok farklı insana da ilham kaynağı olacaktır.

4. Taşınabilir Tiny House’lar Daha Ulaşılabilirdir ve Ekonomik Yaşamanızı Sağlar

Tüm Dünya’daki konut fiyatlarının geldiği nokta alım gücümüzü son derece zorluyor. Üstelik hayalini kurduğumuz evi satın aldıktan sonra da işletme maliyetleri devreye giriyor. Site içerisinde kullanmadığımız alanların giderleri gibi masraflarımız arttıkça artıyor. Tüm bu masrafların altından kalkabilmek için daha çok çalışıyor ve daha çok strese maruz kalıyoruz.

Öte yandan taşınabilir tiny house'lar, geleneksel evlere göre daha uygun fiyatlı bir ev ve yaşam seçeneğidir. Hatta belki de otomobilli bir yaşamdan bisikletli bir yaşama geçilebilir. Daha küçük bir alanda yaşamak, enerji ve su tüketimini azaltır ve bu da masrafları düşürür. Aynı zamanda taşınabilir tiny house'lar çocukları doğanın ortasında yetiştirerek stresli şehir yaşamının etkilerinden korumak için benzersiz bir araçtır.

Taşınabilir tiny house modellerinin ikinci el piyasa değeri de yüksektir. Bir süre kullandıktan sonra tiny house’unuzu satmaya karar verdiğinizde değer kaybetmez. Uzun yıllar ve tüm doğa koşullarında yaşamaya uygun yapıldıkları için el değiştirirken zorluk çıkarmaz.

5. Taşınabilir Tiny House’lar Sayesinde Siz Nereye Giderseniz Eviniz de Oraya Gelir

Kaplumbağalar misali evinizi sırtınızda taşımak mümkün. Taşınabilir tiny house’lar tekerlekli oldukları için uygun bir aracın arkasına takılarak başka bir ülkeye bile götürülebilir. Siz nerede yaşamak isterseniz eviniz de sizinle gelir. İşte şimdi nerede yaşamak istediğinize dair sınırsız hayaller kurmaya başlayabilir, uzun süredir ertelediğiniz özgürlük planlarınızı hayata geçirebilirsiniz.