Taşınabilir Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konular

Taşınabilir evler, doğada konforlu ve minimal bir yaşamı arzulayan pek çok insan için en çekici seçenek. Taşınabilir evler, hareket kabiliyeti ve çeşitli ürün gamı avantajıyla birlikte çevre dostu bir yaşam tarzı da sunuyor. Ancak taşınabilir bir ev satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Bu noktaları bilmeden ya da kontrol etmeden bir taşınabilir ev satın almamanızı öneriyoruz. 6 Maddede taşınabilir ev alırken dikkat edilmesi gerekenler listesini bu yazımızda sizler için derledik.

1. Taşınabilir Evi Kullanım Amacınız Nedir?

Taşınabilir ev alırken dikkat edilmesi gerekenlerin en başında model seçimi geliyor. Taşınabilir ev ürünleri hem bireysel kullanıcılar hem de kurumsal yatırımcılar tarafından tercih edilebiliyor. Kimi bireysel kullanıcılar tamamıyla kendi ihtiyaçları doğrultusunda bir model ve tasarım belirlerken, işletmek veya çeşitli ticari amaçlar için satın almayı düşünenler ise farklı özelliklere sahip modelleri tercih edebiliyor. Örneğin 4 kişilik bir ailenin tercih ettiği mutfaklı bir taşınabilir ev ürünü ile sadece konaklama deneyimi sunmayı düşünen bir işletmenin model ve donanım tercihi aynı olmayabiliyor.

2. Taşınabilir Eviniz Kaç Kişilik Olmalı?

Taşınabilir ev alırken dikkat edilmesi gerekenlerin ikinci sırasında ise kapasite belirmeme geliyor. Bir taşınabilir ev modeli seçerken ikinci sırada bu sorunun yanıtına odaklanmalısınız. Böylece uyku ve yaşam alanı ihtiyacınıza uygun seçenekler öne çıkacaktır. Öte yandan yaşam tarzınızın ve ihtiyaçlarınızın da gereği olduğu kadar alana odaklanmalısınız. Daha büyük veya daha küçük olan yerine, ideali belirlemeye çalışın. Taşınabilir evinizde hangi eşyaları kullanıp kullanmayacağınıza karar verin. Eski yaşamınızdan hangileri sizinle gelecek, hangilerini geride bırakacak ya da ihtiyacı olan birine hediye edeceksiniz?

3. Taşınabilir Eviniz Dört Mevsim Yaşamaya Uygun mu?

Yapım esnasında kullanılan malzemelerin kalitesi ve yapım süreci, taşınabilir ev alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde hayati önem taşır. Sürekli yaşayacağınız bir bölgeye karar verdiyseniz o bölgenin iklim koşulları hakkında üreticinizi bilgilendirin. Dayanıklı, enerji verimli ve sürdürülebilir malzemelerin kullanıldığı bir ev tercih edin. Yapım kalitesi konusunda üreticinizden mutlaka önden bilgi alın ve farklı firmaları karşılaştırın. Öte yandan enerji verimliliği, taşınabilir evlerin önemli bir faktörüdür. İyi bir yalıtım sistemine, enerji tasarruflu aydınlatma ve ısıtma sistemlerine sahip olan bir ev tercih edin. Bunun yanı sıra, güneş enerjisi veya rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma olasılığına da dikkat edin.

Taşınabilir Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Mooble House

4. Her Şey Yasal Mı?

Beğendiğiniz taşınabilir evin ve üreticisinin mevzuatlara ve tüm kurallara uygun olduğundan emin olun. Zaten üreticiler belgelerini paylaşmaktan çekinmezler. Taşınabilir evinizi koyacağınız arazinin uygunluğunu da kontrol etmelisiniz. Tekerlekli yani taşınabilir bir tiny house her yere park edilebilir ama bu ürünlerle bir tesis kuracaksanız ilgili kuruluş ve yetkililer ile görüşme sağlamalısınız.

5. Üreticiniz Garanti ve Bakım Hizmet Sunuyor mu?

Taşınabilir ev satın aldığınızda, evin garanti süresini ve satıcı tarafından sunulan bakım hizmetlerini kontrol edin. Uzun vadeli bir yatırım olduğu için, evinizi korumak ve bakımını yapmak için uygun bir plan yapmanız önemlidir. Garantisi olmayan ve satış sonrası hizmet kapsamında bakım servisi sunmayan üretici ve ürünü hakkında tekrar düşünün.

6. Taşınabilir Bir Ev İçin Bütçeniz Ne Kadar?

Taşınabilir ev fiyatları üreticinin kullandığı malzemelere, ürünün kapasitesine, donanımına göre değişir. Üstelik yaşanılan ülkenin ekonomik koşulları da fiyatlarda değişkenliğe sebep olabilir. Bu sebeple piyasada pek çok farklı fiyat bulunuyor ve dönem dönem özel kampanyalar sunuluyor. Taşınabilir ev bütçenizi belirledikten sonra üreticiler arası karşılaştırma yapmayı unutmayın ve nakliye-kurulum vb. ek ücretlerle karşılaşmayacağınızdan emin olun.

Taşınabilir ev alırken yukarıda paylaştığımız dikkat edilmesi gerekenler listesine göre karar vermek önemlidir. Doğru seçim yapmak, taşınabilir evde konforlu ve keyifli bir yaşam sürmenizi sağlayacaktır. Üstelik doğada dört mevsim yaşamayı hayal ediyorsanız keyfinizi hiçbir şeyin kaçırmasına izin vermeyecek tedbirleri en baştan alın.