Tiny House'umu Nerede Park Edebilirim?

Tiny House'umu Nerede Park Edebilirim?

Tiny House’unuzun keyfini doyasıya çıkarmak için doğru park yerini bulmak büyük önem taşır. İşte Mooble House sahipleri için park yeri seçenekleri ve dikkat edilmesi gerekenler:

Tiny House

Özel Araziler:
•    Kendi Araziniz: Eğer bir araziye sahipseniz, minik evinizi buraya park etmek en ideal seçenektir. Arazinizi kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilir, çevre düzenlemesi yapabilir ve özgürce yaşayabilirsiniz.
•    Aile veya Arkadaşlarınızın Arazisi: Yakınlarınızın arazisini ortak kullanmak da bir seçenek olabilir. Ancak önceden anlaşmayı ve gerekli düzenlemeleri yapmayı unutmayın.
•    Kiralık Araziler: Uygun fiyatlı ve doğayla iç içe birçok kiralık arazi bulunmaktadır. Özellikle kamp alanları veya çiftlikler Tiny House’unuz için uygun olabilir. Tarım arazisi vasfında olmayan arazileri seçmeniz gerektiğini unutmayın. Off grid ürünler tercih edilebileceği gibi -yasal olarak sorun teşkil etmiyorsa- arazide hali hazırda olan altyapı imkanlarından yararlanarak su, elektrik ve foseptik ihtiyaçlarını karşılayabilen on grid ürünler de tercih edilebilir.
Müstakil Konutların Bahçesinde Kullanım:
•    Kendinize ait arazide hali hazırda bulunan müstakil konutlarınızın bahçesinde Tiny House’unuzu müştemilat, misafir evi veya ek barınma bölümü olarak kullanabilirsiniz. Bu tür kullanımlarda doğrudan mevcut yapının altyapı imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Kamp Alanları ve Karavan Parkları:

Arazi Sahibi Olmayanlar İçin Çözümler:

Ürünlerini park edebilecek arazi sahibi olmayan müşteriler için de farklı çözüm yolları mümkündür. Bunlar ruhsata sahip karavan ve mobil ev arazi kiralama hizmeti veren firmalar olabilir. Mooble House’un İzmir Çeşme bölgesindeki Comfor Kamp Karavan Park Alanı bu tür işletmelere bir örnektir:

Çeşme Comfor Tiny Park

Altınkum’da 48 adet yıllık kiralanabilen Tiny House alanlarından oluşan Çeşme Comfor Tiny Park, deniz manzaralı, eşsiz konumda bulunan tüm alt yapıları hazır projede, her bir Tiny House’a özel 250 m2 alt yapılı bahçe alanı sağlanıyor. Hem Altınkum hem de Pırlanta plajlarına yakın olmakla birlikte sosyal tesis de içeriyor.
Park edilecek arazi parselini satın almak isteyen müşteriler için mobil ev kooperatif işletmeleri bulmak mümkündür. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, söz konusu kooperatifin yasalara uygun olarak kurulmuş olması ve tarım arazisi vasfında olmayan arazilerde konumlanmış olmasıdır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
•    Altyapı: Eğer off grid yaşamayı planlamıyorsanız elektrik, su ve atık bağlantılarına ihtiyacınız olacaktır. Park yeri seçerken bu altyapının mevcut olduğundan veya kolayca sağlanabileceğinden emin olun.
•    Güvenlik: Tiny House’unuzu güvenli bir yere park etmek önemlidir. Özellikle uzun süreli parklarda alabileceğiniz önlemlerini göz önünde bulundurun, Tiny House yaşamı, doğru planlama ve bilinçli seçimlerle özgür, konforlu bir opsiyon sunar.
•    Çevre: Doğayla uyumlu bir yaşam için çevre dostu bir park yeri seçmeye özen gösterin.
•    Yasal Düzenlemeler: Tiny House’unuzu park etmeyi düşündüğünüz yerin imar yönetmeliklerini ve yerel mevzuatı kontrol edin. Bazı bölgelerde Tiny House’lara izin verilmeyebilir veya özel izinler istenebilir.
•    Kolay Taşınabilirlik: Tiny House’unuzun hemen hareket etme kabiliyetine sahip bir şekilde kullanım alanına park edilmesi önemlidir. Etrafında kullanılacak olan veranda gibi ürünler yere sabit olmamalı, portatif ve ürün ile bağlantısı olmamalıdır.

Park Yeri Seçiminde Yasal Düzenlemelerin Önemi:
Tiny House'unuzu park edeceğiniz yeri seçerken, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın belirttiği yasal düzenlemelere dikkat etmek önemlidir. Trafiğe tescilli, römork ruhsatlı ve sabit olmayan konteynerlerin yapı olarak kabul edilmediğinin farkında olun. Ancak, bu konteynerlerin konut veya ticari amaçla, altyapı hizmetleriyle kullanılması durumunda yapı olarak kabul edilip yapı ruhsatı gerektirebileceğini unutmayın.
Bu bilgiler doğrultusunda, Tiny House’unuzu park edeceğiniz yerin yasal gerekliliklerini kontrol etmeyi ve uygun izinleri almayı ihmal etmeyin. Doğru seçimlerle hem konforlu hem de yasalara uygun bir yaşam sürebilirsiniz. Unutmayın, Mooble House ürünlerinin araç statüsü, O2 kategorisinde römork/karavan'dır ve 2018/858 Treyler yönetmeliğine uygun olup tüm Avrupa yollarında çekilmeye uygundur.

Tekerlekli Mobil Evler Nerelerde Kullanılabilir?

Bir tekerlekli mobil ev sahibi olduğunuz zaman tüm dünya eviniz olur. Çünkü bu ürünler doğada 365 gün yaşayabilmek için tasarlanır. Ruhsat ve plakanızı aldıktan sonra evinizi uygun bir araçla Avrupa yollarında dahi çekerek istediğiniz alana götürüp park edebilirsiniz. Konumlandığınız alanın elektrik ve su altyapısı yoksa Mooble House modeli tercihi ardından off-grid paketi seçerek şebekeye bağlanmadan da yaşayabilirsiniz. İster yoğun bir iş haftasının ardından hafta sonunuzu geçirmek için ister yaz tatilinizi dilediğiniz ormanda geçirmek için bir tekerlekli mobil ev sahibi olun. Tercihleriniz değiştiğinde evinizi değer kaybetmeden satabileceğinizin de farkında olun.
Eğer şebekeden bağımsız, doğayla iç içe bir yaşam hayal ediyorsanız, sizin için özel olarak tasarladığımız ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde donatılmış MO.1 560 Off-Grid modelimizi keşfedin:


MO.1 560 Off-Grid: Özgürlüğün Adresi

Mooble House'un MO.1 560 Off-Grid modeli, şehirden uzaklaşmak ve doğayla baş başa kalmak isteyenler için ideal bir Tiny House. Şebekeden bağımsız bir yaşam sunan bu model, güneş panelleri, akü sistemi ve su depolarıyla donatılmıştır. Konforlu ve sürdürülebilir bir yaşam vaadiyle MO.1 560 Off-Grid, maceracı ruhları cezbediyor.


MO.1 560 Off-Grid ile Nerede Yaşayabilirsiniz?

Bu modelin en büyük avantajlarından biri, şebeke bağlantısına ihtiyaç duymadan istediğiniz yerde yaşayabilme özgürlüğüdür. Ancak park yeri seçerken bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor:
•    Güneş Enerjisi Potansiyeli: Modelin enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisinden yararlanılıyor. Bu nedenle, bol güneş alan bir bölge seçmek verimliliği artıracaktır. Güney cepheli açık alanlar, güneş panellerinin en yüksek verimi almasını sağlayacaktır.
•    Su Kaynakları: Modelin su deposu sınırlı olduğundan, yakınınızda bir su kaynağı (göl, nehir, kuyu vb.) olması veya yağmur suyu toplama sistemleri kurmanız önemlidir.
•    Atık Yönetimi: Çevreye duyarlı bir yaşam için atıklarınızı doğru şekilde yönetmeniz gerekir. Kompost tuvalet kullanmak ve gri suyu geri dönüştürmek gibi çözümlerle doğaya zarar vermeden yaşayabilirsiniz.
•    Erişim: Modelin taşınabilir olması büyük bir avantaj olsa da, ulaşımın kolay olduğu bir yer seçmek acil durumlar için önemlidir.

Tekerlekli Mobil Ev Almalı Mıyım?

Bugün herkesin hayalinde bir tekerlekli mobil ev sahibi olmak var. Bu ulaşılması güç bir hayal de değil. Piyasada farklı alım güçlerine hitap eden çeşitli modeller ve fiyat seçenekleri sunuluyor. Fakat bir tekerlekli mobil ev sahibi olma fikrine kapıldıysanız satın almadan önce deneyimlemenizi öneririz. Çünkü tekerlekli mobil evler genellikle ikincil ev olarak tercih edilir. Elbette 365 gün yaşamanız için kurgulanmıştır ama tüm ömrünüzü şehrin içinde geleneksel bir evde geçirdiyseniz doğada yaşamaya ne kadar hazır olduğunuzdan emin olmalısınız. 24 saat doğayla baş başa kalmak her ne kadar harika bir fikir gibi görünse de bir süre sonra şehir hayatını özleyip özlemeyeceğinize emin olmalısınız. Özleyeceğinizi düşünüyorsanız şehre yakın bir konumda lokasyondaki araziye konumlanmanızda fayda var. Öte yandan şehirdeki geleneksel ve modern binalardaki gibi temizlik vb. işler için bir çalışma ekibi de doğada yanınızda olmayacak. Bahçe işlerinden temizliğe, alışverişten yemek pişirmeye kadar tüm işleri üstlenmeniz gerekecek. Bu işler size keyif veriyorsa harika, siz tam bir Tiny House insanısınız! Ama bu işlerle uğraşmak istemiyor ya da kısmen sorumluluk almak istiyorsanız belki de tekerlekli mobil ev satın almak yerine uzun dönem kiralama yaparak bu evde yaşamak sizin için daha uygun olabilir.

Mooble House Tiny House Otelleri

Yaz aylarına yaklaştığımız bugünlerde hem doğanın uyanışını izlemek hem de yorucu şehir yaşamına kısa bir ara vermek için Mooble House ürünleriyle kurulan otellerden birinde konaklama yapabilirsiniz. Mooble House Tiny House’larından oluşan otellerde kısa sürekli konaklama yaparak hem farklı bir yaşam alanı keşfedebilir hem de eğer satın alım yapmayı düşünüyorsanız deneme yapabilirsiniz:
İşte Türkiye’nin dört bir yanından Mooble House Tiny House’larından oluşan otellerin bulunduğu konumlar ve kullanılan modeller:
•    Adrasan Tiny House Otel: Antalya'da bulunan bu otel, Mo.4 800 ve Mo.1 635 modelleri ile hizmet vermektedir.
•    Gulet Tiny House Otel: Assos, Çanakkale'de bulunan bu otel, Mo.1 635 ve Mo.2 850T modelleri ile hizmet vermektedir.
•    Gölevi Otel: Akyaka, Muğla'da bulunan bu otel, Mo.2 850T modeli ile hizmet vermektedir.
•    CK Architecture Olive Garden: Bodrum, Muğla'da bulunan bu otel, Mo.2 850T modeli ile hizmet vermektedir.
•    Villa La Fontana: Urla'nın şirin köylerinden Barbaros Köyü'nde yer alan bu otel, Mo.2 800 modeliyle hizmet veriyor.


Tiny House yaşamı, doğru planlama ve bilinçli seçimlerle özgür, konforlu ve doğayla uyumlu bir deneyim sunar. Park yeri seçimi, yasal düzenlemelere uygunluk ve ihtiyaçlarınıza uygun model seçimi gibi faktörlere dikkat ederek, Tiny House hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kafanızdaki soru işaretlerini gidermek veya size en uygun modeli keşfetmek için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!