Mobil Ev Nedir?

Mobil Ev, isminden de anlaşılacağı üzere mobilite, yani taşınabilirliği ifade eder. Farklı taşınabilirlik özelliklerine sahip ev çeşitlerini görmek mümkün. Örneğin tekerlekli yani plakalı ve ruhsatlı, sabit taşınabilir, modüler ev gibi. Tiny House da mobil ev, taşınabilir ev olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mobil Evler genelde daha minimal yaşam alanları sunar. Taşınabilir özelliğinin oluşması ve devam edebilmesi için taşınmaya uygun ebatlarda tasarlanıp üretilir. Mobil evlerin minimal alanları, kullanıcıyı da daha minimal tüketmeye, tüketimini kontrol etmeye, yalınlaşmaya teşvik eder hatta bilinçlendirir.

Bugün Dünyamızın içinde bulduğu güç yaşam koşulları, barınma sorunları, iklim krizi de sorumlu ve bilinçli üretim-tüketim yöntemlerini mecburi kılmaktadır.

Tasarım, Üretim ve Malzeme Seçim Süreçleri

Plakalı ve ruhsatlı olan mobil ev versiyonları, Trafik Karayolları Yönetmeliği’ne uygun standartlarda üretilirler. Modüler sabit olan mobil evler ise genelde tır üstünde taşınır ve sahada vinç yardımı ile yerine yerleştirilir. Bu ürünlerde de yine taşımanın gerektirdiği farklı boyutların içerisinde kalarak üretim gerçekleştirilir.

Mooble House markalı mobil ev modelleri, endüstri prensiplerine uygun olarak fabrika ortamında üretilir ve teslimata hazır hale gelir.

Mobil evler, taşınabilir özellikleri sayesinde park edildiği veya yerleştiği arazide kalıcı bir hasar bırakmaz. Farklı fonksiyonlarda mobil evler üretilebilir. Örneğin; ev, otel, ofis, kafe, dükkân olarak tasarlanıp kullanıma açılabilir.

Mooble House mobil ev ürünleri sürdürülebilir, çevreci ve uzun ömürlü malzemeler ile üretilir. Yer değiştirebilme özelliğinin getirdiği dayanıklılık, seçilen malzemeler ve üretim tekniklerinde rol oynar.

Mobiliteye uygun malzeme seçimleri çok önemlidir. Çünkü yolculuk esnasında gerçekleşen sarsıntılar, hareketlere karşı dayanıklı olması gerekir. Mooble House ürünlerinin ana iskeleti hafif çelik konstrüksiyondur. Esnek, dayanıklı ve hafiftir. Aynı zamanda tamamıyla geri dönüştürülebilirdir. Dış cephede kullanılan malzemeden, banyo alanındaki seramik seçimine kadar, tüm özellikleriyle mobiliteye uygun olma özelliği taşır. Aynı zamanda ev konforu sunarak, doğada yaşamı ergonomik hale getirir.

Mooble House mobil evler, endüstri prensipleriyle fabrikada üretilir. Mimarlar, Endüstri Ürünleri Tasarımcıları, İnşaat Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri ve Mekanik Mühendislerinden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından tasarım ve üretim sürecinden geçer. Bu sayede, uzun ömürlü, garantili ve kullanıcı memnuniyeti yüksek ürünler olarak bilinirler.

Mobil Ev ile Gidilen Her Yer Ev Konforunda

Plakalı ve ruhsatlı araç olan mobil evler, mobilite anlamında karavan ürünlerine yakınken, içerisinde sunduğu yaşam alanı ile gidilen her yerde ev konforu sağlar.

Mooble House mobil evler 4 mevsim kullanıma uygundur. Kullanılacağı coğrafi ve iklim koşulları doğrultusunda farklı yalıtım alternatifleri sunar.

Mooble House Mobil Evlerin Öne Çıkan Özellikleri

Bir Mooble House mobil evi, diğer mobil ürünlerden ayıran en önemli özelliği kullanıcısına her yerde ev konforu yaşatmasıdır. Mooble House mobil evler, sağlam yapıları ve donanımları ile ön plana çıkar. Örneğin; mutfak evyesi, tuvalet ve yatak, evinizde kullandığınızla aynı kalitede ve ağırlıktadır. Üstelik arzu ederseniz klima, bulaşık makinesi, fırın gibi konfor unsurlarını da içinde barındırır. Yani ıssız doğanın ortasında da olsam konforumdan taviz vermem diyenler için idealdir.

Mooble House mobil evler, güçlü izolasyonları ve iklimlendirme donanımları ile 4 mevsim kullanıma uygun ürünlerdir. Yazın güneyde dilediğiniz bir yazlık kasabada konumlandıracağınız mobil evinizle, yazı en keyifli şekilde yaşayabilir; kışın ise şehirdeki işinize yakın ormanlık bir bölgede park edebilirsiniz. Bu sayede Cuma akşamı kısa bir araba yolculuğu ile kendi orman evinizde yorgunluk kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Hatta, başka bir ülkede kalıcı ya da geçici olarak yaşamaya karar verdiğinizde, yanınıza sadece bavulunuzu alabilir, Mooble House mobil evinizin de kara ya da deniz yolu ile adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Farklı coğrafyalardan herkesin tercihi Mooble House ürünleriyle, Türkiye ve Avrupa'da sıklıkla karşılaşabilirsiniz.